Gevelreiniging

Voegwerken

De voeg bepaalt in sterke mate de uitstraling van uw woning of gebouw. Het type voeg, de kleur en de gebruikte materialen zijn hierbij belangrijk. Wij zijn een gecertificeerd voegbedrijf en hebben veel ervaring met restauratiewerkzaamheden aan gevels van monumentale panden. Ook voegwerk bij nieuwbouw en bestaande bouw voeren wij graag uit. Gaat uw voorkeur uit naar een ambachtelijke snijvoeg of gaat u voor de snij- of knipvoeg? Een glad platvolle of een geborstelde voeg is echter ook mogelijk. In het maken van de juiste keuze denken we graag met u mee. De kleur kunt u ook zelf bepalen.

Gevelreiniging

Voor het reinigen van uw gevel kunt u bij DakdekkersDirect24 terecht. Wij verwijderen zorgvuldig alle aanslag en vervuiling van uw gevel. Afhankelijk van de ondergrond kiezen wij uit twee methoden van gevelreiniging.

Gevelreiniging met stoom
Bij lichte vervuiling, bijvoorbeeld door mos of klimop, maken wij gebruik van stoom. We spuiten dan met een hogedrukspuit condenswater, met een temperatuur boven de 100 graden, tegen uw gevel aan. Het vuil wordt onmiddellijk van de muur losgeweekt. Deze milde vorm van gevelreiniging bevat geen chemicaliën en is daarom dus de beste oplossing voor het milieu.


Gevelreiniging d.m.v. zandstralen
Voor zware vervuiling op een gevel kiezen we voor stralen. Hierbij mengen we water met een geschikt straalmiddel. Hiermee ‘poetsen’ we als het ware het vuil van de gevel. De resultaten hierbij zijn verbluffend!

Andere termen zijn ook wel zandstralen, sandwashen, vochtstralen en natstralen. Het principe is eigenlijk hetzelfde: met een combinatie van water en een straalmiddel verwijderen we het vuil van de gevel.

Veel mensen denken bij stralen of zandstralen aan oude, monumentale panden. Maar het zijn steeds vaker jonge woningen welke wij reinigen door middel van stralen.

Om de gevel na het stralen langer schoon te houden, raden we aan de gevels achteraf te laten impregneren.

Impregneren

Naast gevelreinigingen verzorgen wij ook het impregneren van gevels. Door een gevel te impregneren neemt het geen water en vuil meer op en kunt u algen- en mosvorming, schimmeloverlast, witte vlekken door zoutuitslag en vorstschade voorkomen. Omdat de gevel na de impregnering droog blijft, zal deze een grotere isolerende werking hebben zonder dat de ventilerende werking verloren gaat. Dit kan een aanzienlijke energiebesparing opleveren. De gevel is na het impregneren eenvoudig te reinigen. Doordat dit middel diep de gevel intrekt en dus niet bloot wordt gesteld aan UV- licht, blijft het jaren zijn werking behouden.

Gerelateerde projecten

Er zijn momenteel geen projecten

Vestigingen:

Met 6 vestigingen zijn wij altijd dicht in de buurt en kunnen wij snel ter plekke zijn. Voor snelle hulp bij u in de buurt bel:

Katwijk: 071-2340764
Amsterdam: 020-2101477
Den Haag: 070-2042721
Haarlem: 023-2340691
Rotterdam: 010-2613617
Utrecht: 030-2072714

Offerte aanvragen